Groene uitvaart

Al jaren breng je het oud papier naar de papierbak, scheid je plastic afval van het gewone afval en koop je zoveel mogelijk producten met een Fairtrade keurmerk. Alles om het milieu te sparen. En dan op een dag ga je dood en vind je je laatste rustplaats in een niet ecologisch verantwoorde kist. Logisch? Nee, want mensen die milieubewust leven, hebben ook vaak de wens voor een ‘groene’ uitvaart.

Fairtrade en biologisch afbreekbaar

Ligthart Uitvaartzorg introduceert als eerste uitvaartonderneming in de Zaanstreek uitvaartkisten met het Fairtrade keurmerk. Een keur

merk wat aangeeft dat de makers onder goede omstandigheden werken en een eerlijk loon ontvangen. Deze zogenaamde greencoffins worden gemaakt van ecologisch verantwoord geteelde gewassen, zoals bamboe, wilde ananas en bananenblad. Gewassen die na een oogst zonder de noodzaak tot herplanten weer aangroeien. Bovendien worden bij de productie uitsluitend milieuvriendelijke materialen gebruikt, waardoor de coffins volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Mooi duurzaam

Greencoffins passen niet alleen bij een milieubewuste levensstijl, maar zien er ook nog eens elegant, warm en natuurlijk uit. Een groene uitvaart? De greencoffin is een mooie toevoeging op wat er al bestaat. Leeft u milieubewust en heeft u een wenst voor een ‘groene’ uitvaart?

Bel naar 06 – 34 76 89 26 of mail naar mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl of kijk op mijn website: www.ligthartuitvaartzorg.nl.

Bamboe Eco