Privacybeleid

Privacybeleid Ligthart Uitvaartzorg

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 14 mei 2018
Ligthart uitvaartzorg is gevestigd aan Weiver 7, 1561XA Krommenie. Zij is verantwoordelijk
voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Algemene gegevens
Telefoonnummer 06-34768926
E-mailadres mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl
Website www.ligthartuitvaartzorg.nl
KVK 34362659

Contactgegevens

Ligthart uitvaartzorg verwerkt uw persoonsgegevens wanneer u gebruik maakt van onze
diensten. U verstrekt deze gegevens zelf aan ons.
Met de opdrachtgever van de uitvaart ga ik een overeenkomst aan de uitvaart uit te voeren. Om
die overeenkomst te kunnen uitvoeren en te kunnen factureren worden de volgende gegevens
verzameld:

• Voor en achternaam
• Geslacht
• Geboortedatum
• Geboorteplaats
• Relatie tot de overledene
• Adresgegevens
• Telefoonnummers (vast en/of mobiel)
• E-mailadres
• Bankrekeningnummer (incidenteel)
• Kopie ID (incidenteel)
• Kopie Bankpas (incidenteel)
Daarnaast kunnen de volgende bijzondere gegevens verwerkt worden:
• burgerservicenummer (BSN, incidenteel)
• godsdienst of levensovertuiging (alleen indien functioneel)

Voor het uitvoeren van de uitvaart leggen wij een digitaal en deels schriftelijk dossier aan,
waarin naast de persoonlijke gegevens ook overeenkomst, draaiboek, kostenbegroting, foto’s,
muziek, rouwkaarten, advertenties, opdrachtformulieren, registratieformulieren, e-mails en
dergelijke kunnen worden opgeslagen.
Er zijn veel partijen bij de uitvoering van een uitvaart betrokken. De gegevens worden alleen
waar nodig aan derden verstrekt om een opdracht te kunnen uitvoeren.

U kunt zich abonneren en weer uitschrijven op een nieuwsbrief van Ligthart uitvaartzorg. U
krijgt de nieuwsbrief op basis van door uzelf gegeven toestemming. Hiertoe wordt uw naam en
e-mailadres opgeslagen in het databestand van het mailing programma Mailchimp. De gegevens
worden opgeslagen en bewaard totdat u zich afmeldt of vraagt om de gegevens te wissen.
Via het contactformulier op de site van Ligthart uitvaartzorg kunt u een vraag stellen. Om u te
kunnen antwoorden vragen wij uw naam en e-mailadres. Het opgeven van het telefoonnummer
is optioneel.

Cookies

Ligthart uitvaartzorg gebruikt analytics-cookies. Via Google Analytics worden (geanonimiseerd)
gegevens over surfgedrag verzameld. Zo kunnen we zien hoe bezoekers de website gebruiken
en op basis daarvan de website verbeteren.

Aan wie worden de gegevens verstrekt

Ligthart uitvaartzorg verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien
dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een
wettelijke verplichting.

Termijn van bewaren gegevens

Fiscale gegevens moeten volgens de wet 7 jaar bewaard worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld
nota’s van leveranciers en families.
De dossiers van uitvaarten bevatten waardevolle informatie voor Ligthart uitvaartzorg over het
verloop van de uitvaart. Van iedere uitvaart heb ik het dossier op papier en digitaal bewaard
voor latere referentie.
Kopieën van ID’s en bankpassen worden direct verwijderd wanneer het doel waarvoor ze zijn
gebruikt is bereikt (bijvoorbeeld de uitkering van een uitvaartverzekering).

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

De verzameling van deze persoonsgegevens vloeit voort uit de overeenkomst die wij samen zijn
aangegaan. Zonder deze gegevens kan ik mijn diensten niet verrichten.
U kunt uzelf afmelden voor de nieuwsbrief via de link onderaan iedere e-mail. Lukt het niet via
deze weg, stuur dan een verzoek naar mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl.
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Neem
daarvoor contact op via mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl. Ligthart uitvaartzorg zal zo snel
mogelijk op uw verzoek reageren.

Klacht over gegevensverwerking

Niet tevreden met de afwikkeling. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de nationale
toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Ligthart uitvaartzorg neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende
maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en
ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met mirelle@ligthartuitvaartzorg.nl.
Ligthart uitvaartzorg heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:

• Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall
• SSL: wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kunt u zien
aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Geautomatiseerde besluitvorming

Ligthart uitvaartzorg neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen

Vragen en feedback

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Ligthart Uitvaartzorg. U dient ervan
bewust te zijn dat Ligthart Uitvaartzorg niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van
andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid
te accepteren. Ligthart Uitvaartzorg respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en
draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt
behandeld. We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen.

Neem direct contact met ons op

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Telefoon: 075 – 75 03 271
Email: mirelle@lighthartuitvaartzorg.nl

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleider Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”