Werkwijze

Het verschil tussen gewoon en uitzonderlijk is vaak dat kleine beetje extra inzet

Het regelen van een uitvaart is emotioneel en intiem. Er moet in zware dagen en korte tijd veel besloten en geregeld worden.

  • Verzorging van de overledene
  • Opstellen en versturen van rouwkaarten
  • Maken van afspraken met begraafplaats of crematorium
  • Invulling van de plechtigheid
  • En meer

Daarom is het contact tussen u en uw uitvaartverzorger van groot belang. Eén persoon die u begeleidt vanaf het overlijden tot en met de uitvaart. Altijd voor u aanspreekbaar, ook ’s avonds en in het weekend. Meestal is dit Mirelle Draaijer zelf, of anders haar vervanger.

Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, denken mee en geven suggesties. Vanzelfsprekend staan wij open voor alle religies, culturen of voor uw eigen spirituele invulling. Wij nemen zorg uit handen en creëren rust, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Door persoonlijke wensen en individuele begeleiding is elke uitvaart anders. Kosten kunnen oplopen door advertenties in landelijke dagbladen, een groot aantal genodigden en speciale wensen. Daarom zorgen wij ervoor dat u vooraf een uitgebreide en overzichtelijke kostenbegroting ontvangt.

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de begrafenis of crematie via de uitvaartondernemer van de verzekering te laten verzorgen . Dat is niet zo. Wel is het zo dat bij naturaverzekeringen in zo’n geval het pakket diensten wordt omgezet in een geldbedrag of dat deze diensten door ons kunnen worden verzorgd. Bij kapitaalverzekeringen wordt er geld uitgekeerd of kan de nota worden ingediend.

Enkele weken na de uitvaart bieden wij u de mogelijkheid tot een nazorg gesprek. We horen dan graag hoe u terugkijkt op de uitvaart. Soms liggen er nog vragen van praktische aard, bijvoorbeeld over de asbestemming of het versturen van dankbetuigingen.