Bij alle verzekeringen kunt u zelf uw uitvaartonderneming kiezen. Iedere polis is anders, maar uitvaartverzekeringen zijn grofweg te verdelen in naturaverzekeringen en kapitaalverzekeringen.

Een naturaverzekering wordt ook wel pakketverzekering genoemd. Zo’n verzekering keert uit in goederen en diensten. In zo’n pakket zitten dan o.a. een vastgesteld aantal rouwkaarten, een rouwauto en een standaard kist. Wanneer van dat pakket wordt afgeweken, moet u bijbetalen. Wel is het zo dat bij naturaverzekeringen in zo’n geval het pakket diensten wordt omgezet in een geldbedrag. Dit bedrag is vaak lager, waardoor moet worden bijbetaald. Het is ook mogelijk dat de verzekerings-maatschappij uitkeert op basis van de toegezonden nota van de uitvaart. Per onderdeel wordt dan gekeken wat wel en wat niet wordt vergoed.

In geval van de kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag uitgekeerd.

Daarnaast bestaat de uitvaartdeposito. Hierbij betaalt u vooraf een bedrag zodat uw uitvaart alvast betaald is. U zet dan een eenmalige storting ‘in deposito’ bij een verzekeringsmaatschappij.

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar. Dat is niet zo. In onze werkwijze staan uw persoonlijke wensen centraal. Wij informeren en helpen u graag verder.

Sommige mensen hebben jaren terug een polis afgesloten, maar de verzekeraar van toen bestaat niet meer. Bij de Nederlandse Bank houden ze een lijst bij van alle opvolgers van niet meer bestaande levensverzekeraars en begrafenisfondsen. Bel naar 0800 – 0201068 of kijk op www.dnb.nl, onder het kopje toezicht.