In deze blog wil ik graag een lans breken voor een wensgesprek. Het vereist kracht om dat te doen, het is confronterend om over je eigen sterven te spreken. Maar het wordt ook ervaren als bijzonder en indringend; het geeft houvast en rust te weten dat alles is geregeld. U kunt uw wensen in de bloei van uw leven kenbaar maken en bij twijfel ook weer bijstellen. Immers, wij en de omstandigheden veranderen met de tijd. Wij zeggen altijd: ‘Laat dat document maar stoffig worden.’ En, vanuit mijn praktijk gezien, het is fijn om samen de uitvaart van en met de geliefde vorm te geven.

 

Meedenken

In het wensgesprek komen alle, voor u belangrijke, onderwerpen aan de orde. Soms willen mensen alleen maar weten of de uitvaartbegeleider aardig is, anderen willen de uitvaart tot in detail geregeld hebben. In de uitvaartwereld is er zo veel mogelijk. Bijvoorbeeld, het bekende kopje koffie en plakje cake kan vervangen worden door een tapas buffet of chocolaatjes. U hoeft niet perse afscheid te nemen in een uitvaartcentrum, dit kan ook op een andere locatie plaats vinden die u meer aanspreekt. Ligthart Uitvaartzorg houdt rekening met uw persoonlijke wensen binnen het haalbare budget. Het maakt niet uit waar u verzekerd bent.

 

Er kan dan een offerte worden gemaakt, zodat u precies weet wat de kosten zullen zijn. Overigens zou, naast een gesprek met de uitvaartbegeleider, een gesprek met de notaris ook bij ‘het regelen’ kunnen horen!

 

Meer informatie

Wilt u uw wensen bespreekbaar maken in een persoonlijk gesprek, dan kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak. Voor meer informatie: Bel 06 – 34768926 of bezoek de website voor een wensformulier: https://www.ligthartuitvaartzorg.nl/wensenformulier-uitvaart-begrafenis-crematie/